Διοικητικό συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κολλέγιου Μαστολογίας απαρτίζεται από τους εξής:


Βασίλειος Μπαρμπούνης

Πρόεδρος:
Dr. Βασίλειος Μπαρμπούνης


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ασκήθηκε στην Εσωτερική Παθολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Ακολούθως υπηρέτησε ως επιμελητής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και από το 1982 άρχισε να ασχολείται με την Ογκολογία εργαζόμενος στην Παθολογική Ογκολογική Κλινική του Δ.Θ.Ι.Π. «Μεταξά» ως επιμελητής.

Το 1985 διορίσθηκε στο νεοσύστατο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως επιμελητής στην Α΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στα Νοσοκομεία «Hammersmith» και «St. Bartholomew’s» με κύριο ερευνητικό αντικείμενο τα μονοκλωνικά αντισώματα και τη θεραπεία των Λεμφωμάτων και της νόσου του Hodgkin. Ασχολήθηκε επίσης και με τις αυτόλογες μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, για τη θεραπεία λεμφωμάτων και λευχαιμιών.

Το 1990 διορίσθηκε στην Β’ Παθολογική Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», ενώ το ίδιο έτος ανηγορεύθη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1998 κατέχει τον τίτλο του Αναπληρωτή Διευθυντή στο ίδιο Νοσοκομείο. Το 2000 του απενεμήθη ο τίτλος ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας. Τον Μαιο του 2009 διορίσθηκε Διευθυντής στη Ογκολογική Μονάδα του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» οπου υπηρετει ως σήμερα ως Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Κύριο αντικείμενο της εργασίας του είναι η θεραπεία των λεμφωμάτων και συμπαγών όγκων και οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών.

Η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα τη νόσο του Hodgkin. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων με θέμα την ογκολογία και πολλών κεφαλαίων σε βιβλία του ιδίου θέματος. Κατέχει το Ευρωπαϊκό πτυχίο ογκολογίας και είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών, Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ξένα κυρίως αλλά και ελληνικά ιατρικά περιοδικά,ενώ έχει διοργανώσει πολλά ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες. Διαθέτει σημαντική ερευνητική εμπειρία σε διεθνείς πολυκεντρικές κλινικές μελέτες συμμετέχοντας ως κύριος ερευνητής η συνερευνητής Εχει διατελέσει πρόεδρος τής επιτροπής ηθικής και δεοντολογίας του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» και Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Ογκολογική Ενημέρωση» και «Μαστολογία».

Εχει διατελέσει επί σειρά ετών εισηγητής στα Συμβούλια Επιλογής Ιατρών Ε.Σ.Υ. για τη βαθμίδα Επιμελητών Α΄ και Β’ ενώ έχει να επιδείξει σημαντικό διδακτικό έργο. Παράλληλα είναι από τους εμπνευστές, δημιουργούς και οργανωτές του Κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του μαστού και των οικογενειών τους «Έλλη Λαμπέτη» Τα τελευταία έτη ειναι εκδότης του επιστημονικου περιοδικου «Βήμα Κλινικής Ογκολογίας» και της συνέχειας του «Forum of Clinical Oncology» της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Ο Δρ. Μπαρμπούνης ήταν επί σειρά ετών γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και έχει σημαντικό κοινωνικό έργο με διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Για το έργο του έχει λάβει βραβείο από τον εθνικό οργανισμό μεταμοσχεύσεων.
Είναι παντρεμένος με την ιατρό Ν. Τσιμικλή και έχουν μία κόρη.


Γεώργιος ΑσημακόπουλοςΓενικός Γραμματέας:
Dr. Γεώργιος Ασημακόπουλος

Προσωπικές πληροφορίες:
Όνομα Πατρός: Ιωάννης
Όνομα Μητρός: Στεφανία
Ημ/νία Γεννήσεως: 8 Ιουλίου 1947
Τόπος Γεννήσεως: Αθήνα
Υπηκοότητα: Ελληνική
Θρήσκευμα: Χριστιανός Ορθόδοξος
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος – Πατήρ δύο τέκνων
Διεύθυνση Εργασίας: Καρνεάδου 3, Κολωνάκι, Αθήνα


Σπουδές:

Πτυχίο Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.
Διδακτορικό Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σταδιοδρομία:

 • Μετεκπαίδευση στο Μιλάνο Ιταλίας στο Ινστιτούτο Μελέτης και Θεραπείας του Καρκίνου υπό τους Καθηγητές U. VERONESI και B. SALVADORI στη Χειρουργική Κλινική Μαστού και στα αγγλόφωνα ερευνητικά πρωτόκολλα.
 • Διδάσκων (Προεδρικού Διατάγματος 407) το μάθημα της Χειρουργικής Ογκολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.
 • Γενικός γραμματεύς και εν συνεχεία Διευθυντής του Γραφείου Αθηνών της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας (E.S.O.) για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Μ. Ανατολή (έγιναν 62 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 16 χρόνια λειτουργίας της σχολής στην περιοχή και παρήχθησαν 90 τόμοι βιβλιογραφία).
 • Επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας (Ι.Ε.Ο.) European Institute of Oncology (Mi), Χειρουργική Κλινική Μαστού.
 • Επιμελητής και εν συνεχεία Αναπληρωτής Διευθυντής Κλινικής Μαστού του 6ου Νοσοκομείου Ι.Κ.Α.
 • Διευθυντής εξωτερικών ιατρείων στο 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο Ι.Κ.Α. «Γεώργιος Γεννηματάς»
 • Διευθυντής Κλινικής Μαστού Νοσοκομείο Metropolitan.
 • EURO-ASIAN MASTOLOGY (EURAMA).
 • European – Asian Society for Breast Disease – Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Γεώργιος ΛύπαςΑντιπρόεδρος:
Dr. Γεώργιος Λύπας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Είναι γιος του Δημήτρη και της Μαρίας Λύπα, εκπαιδευτικών. Είναι σύζυγος της Ελένης Λούκου και πατέρας μίας κόρης.

Εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ' όπου και έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής.

Ολοκλήρωσε σπουδές μεταπτυχιακής κατάρτισης στην Μοριακή Ιατρική και Ανοσολογία (Διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Α.Π.Θ., Δ.Π.Θ., Ι.Ι.Β.Ε.Α.Α.). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασκήθηκε στην Εσωτερική Παθολογία και Αιματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς". Ακολούθως εργάστηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και ως ιατρός του ογκολογικού τομέα του Νοσοκομείου «Υγεία». Ειδικεύτηκε στην Παθολογική Ογκολογία στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας Παθολόγου Ογκολόγου κατόπιν επιτυχών εξετάσεων.

Εργάστηκε ως Consultant Medical Oncologist στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Μετεκπαιδεύθηκε στο Center of Cancer Genetics and Prevention του Dana Farber Cancer Institute στο Πανεπιστημίου Harvard  της Βοστώνης υπό την Καθηγήτρια του Harvard Medical School και πρόεδρο της American Association of Cancer Research, Prof. Judy E. Garber. Εκεί εξειδικεύθηκε στην Γενετική Ογκολογία για την αξιολόγηση και διαχείριση του κληρονομικού κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου, αλλά και στην θεραπεία του καρκίνου του μαστού και του πεπτικού συστήματος.

Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος της μονάδας γενετικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου «Υγεία».

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Dana Farber/Harvard Cancer Center.

Από το καλοκαίρι του 2011 είναι μέλος της Scientific Committee της American Society of Clinical Oncology.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην κλινική έρευνα στο πεδίο του καρκίνου, με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Μετείχε ως ερευνητής σε  πολυκεντρικές διεθνείς κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά του καρκίνου. Συμμετείχε στην συγγραφή και έκδοση ογκολογικών συγγραμάτων, εγχειριδίων και textbooks.

 • Μέλος της European Society of Medical Oncology.
 • Mέλος της American Society of Clinical Oncology
 • Μέλος της επιτροπής Νέων Ογκολόγων (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος).

Dr. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος

Ταμίας:
Dr. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος

Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Αποφοίτησε απο το Κολλέγιο Αθηνών το 1991, την Ιατρική Σχολή.

Αθηνών το 1997 και εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και την υπηρεσία υπαίθρου το 1999.

Ειδικεύθηκε στην Παθολογική Ογκολογία στο Αντικαρκινικό –Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας». Κατόπιν λήψης του τίτλου ειδικότητας το 2007 και με υποτροφία της Εταιρείας Παθολόγων-Ογκολόγων Ελλάδος εξειδικεύθηκε στον Καρκίνο του μαστού ως Consultant στο St Vincent’s University Hospital, κέντρο αναφοράς στον Καρκίνο του μαστού στην Ιρλανδία και ως Research Fellow στο National Institute of Cellular Biotechnology. Ακολούθως διορίστηνε ως επιμελητής Β’ στη Β’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» το 2010, όπου εργάζεται και σήμερα.


Έμη ΜπάμηΜέλος:
Dr. Έμυ Μπάμη

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αποστολή την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση και ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού  και τις άλλες παθήσεις του μαστού.

Περισσότερα για την αποστολή μας...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ E.K.M.!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής του Ε.Κ.Μ. και γίνεται τώρα μέλος της επιστημονικής ομάδας μας.

Φόρμα Εγγραφής..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας
Καρνεάδου 3, 10675, Αθήνα
Καλέστε μας στο:
210 7231693
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


GK advertising
Λεωφόρος Κηφισίας 90, 151 25, Μαρούσι
Καλέστε μας στα:
+30 210 8764725
+30 210 8764705

Website: gkad.gr
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ε. Κ. Μ. Διοικητικό συμβούλιο