Σημαντικά στατιστικά στοιχεία

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου των γυναικών, εκτός από τους καρκίνους του δέρματος. Οι πιθανότητες ανάπτυξης διηθητικού καρκίνου του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας είναι λίγο λιγότερες από 1 στις 8 (12%).

Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τον καρκίνο του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2011 προβλέπουν ότι:

  • Περίπου 230.480 νέες περιπτώσεις διηθητικού καρκίνου του μαστού θα διαγνωσθούν σε γυναίκες.
  • Περίπου 57.650 νέες περιπτώσεις καρκινώματος in situ (CIS) θα διαγνωστούν (ο CIS είναι μη διηθητικός και είναι η πιο πρώιμη μορφή του καρκίνου του μαστού).
  • Περίπου 39.520 γυναίκες θα πεθάνουν από καρκίνο του μαστού

Μετά την αύξηση για περισσότερο από 2 δεκαετίες, τα ποσοστά γυναικείας εμφάνισης καρκίνου του μαστού σημείωσαν μείωση κατά περίπου 2% ετησίως από το 1999 έως το 2005. Η μείωση αυτή παρατηρήθηκε σε γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω, και μπορεί να οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στη μείωση της χρήσης της ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης, μετά την εμμηνόπαυση, που σημειώθηκε μετά από τα αποτελέσματα της μελέτης Women's Health Initiative, που δημοσιεύθηκαν το 2002. Η μελέτη αυτή συσχέτισε τη χρήση ορμονικής θεραπείας με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και καρδιακών παθήσεων.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα. Οι πιθανότητες ο καρκίνος του μαστού να ευθύνεται για το θάνατο μιας γυναίκας είναι περίπου 1 στις 36 (περίπου 3%). Τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του μαστού έχουν μειωθεί περίπου από το 1990, με μεγαλύτερες μειώσεις στις γυναίκες κάτω των 50. Αυτές οι μειώσεις που πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της έγκαιρης ανίχνευση μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου και της αύξησης της ευαισθητοποίησης, καθώς και τη βελτίωσης της θεραπείας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2,6 εκατομμύρια επιζώντες του καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Αυτό περιλαμβάνει γυναίκες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται και που έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία.)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αποστολή την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση και ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού  και τις άλλες παθήσεις του μαστού.

Περισσότερα για την αποστολή μας...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ E.K.M.!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής του Ε.Κ.Μ. και γίνεται τώρα μέλος της επιστημονικής ομάδας μας.

Φόρμα Εγγραφής..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας
Καρνεάδου 3, 10675, Αθήνα
Καλέστε μας στο:
210 7231693
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


GK advertising
Λεωφόρος Κηφισίας 90, 151 25, Μαρούσι
Καλέστε μας στα:
+30 210 8764725
+30 210 8764705

Website: gkad.gr
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ Σημαντικά στατιστικά στοιχεία