Καλοήθεις αλλοιώσεις του μαστού

Οι περισσότεροι όγκοι του μαστού είναι καλοήθεις και όχι καρκίνος. Παρόλα αυτά, μερικοί μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε βιοψία δηλαδή να ληφθεί ένα δείγμα και εξεταστούν στο μικροσκόπιο, για να αποδείχθεί ότι δεν είναι καρκίνος.

Ινοκυστικές αλλοιώσεις

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ογκίδια αποδεικνύεται ότι είναι ινοκυστικές αλλαγές. Ο όρος “ινοκυστική” σημαίνει ίνωση και κύστεις. Ίνωση είναι ο σχηματισμός ιστού που μοιάζει με ουλή (ινώδης ιστός), και οι κύστεις είναι “σάκκοι” γεμάτοι με διαφανές υγρό. Οι ινοκυστικές αλλοιώσεις μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο του στήθους και πόνο. Αυτό συμβαίνει συνήθως λίγο πριν να ξεκινήσει η έμμηνος ρύση. Οι μαστοί, όταν ψηλαφώνται σε αυτή την περίπτωση, δίνουν την αίσθηση ότι έχουν πολλά “γρομπαλάκια”, ενώ μπορεί να παρατηρείται ροή υγρού από τις θηλές, που είναι διαυγές ή ελαφρώς θολό.

Άλλοι καλοήθεις όγκοι του μαστού

Καλοήθεις όγκοι του μαστού, όπως ινοαδενώματα ή ενδοπορικά θηλώματα είναι μη φυσιολογικοί ιστοί, αλλά δεν είναι καρκίνος, επομένως δεν εξαπλώνονται έξω από το μαστό και δεν επεκτείνονται σε άλλα όργανα. Δεν είναι απειλητικοί για τη ζωή. Παρόλα αυτά, οι καλοήθεις παθήσεις του μαστού είναι ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αποστολή την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση και ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού  και τις άλλες παθήσεις του μαστού.

Περισσότερα για την αποστολή μας...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ E.K.M.!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής του Ε.Κ.Μ. και γίνεται τώρα μέλος της επιστημονικής ομάδας μας.

Φόρμα Εγγραφής..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας
Καρνεάδου 3, 10675, Αθήνα
Καλέστε μας στο:
210 7231693
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


GK advertising
Λεωφόρος Κηφισίας 90, 151 25, Μαρούσι
Καλέστε μας στα:
+30 210 8764725
+30 210 8764705

Website: gkad.gr
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ Καλοήθεις αλλοιώσεις του μαστού