Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας (Ε.Κ.Μ) - Greek College Of SenologyΣτην ενότητα αυτή θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το καρκίνο του μαστού.

Πρόληψη

Δεν υπάρχει σήμερα στρατηγική που μπορεί να προλάβει απόλυτα του καρκίνου του μαστού. Όμως, υπάρχουν πράγματα που όλες οι γυναίκες μπορούν να κάνουν και που θα για να μειώσουν αυτό τον κίνδυνο. Αυτό επιτυγχάνεται, αυξάνοντας τις πιθανότητες ο καρκίνος (αν τυχόν έχει αναπτυχθεί) να ανιχνεύεται σε πρώιμο, άρα θεραπεύσιμο στάδιο και όχι σε προχωρημένο.

Περισσότερα...


Σημαντικά στατιστικά στοιχεία

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου των γυναικών, εκτός από τους καρκίνους του δέρματος. Οι πιθανότητες ανάπτυξης διηθητικού καρκίνου του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας είναι λίγο λιγότερες από 1 στις 8 (12%).

Περισσότερα...


Καλοήθεις αλλοιώσεις του μαστού

Οι περισσότεροι όγκοι του μαστού είναι καλοήθεις και όχι καρκίνος. Παρόλα αυτά, μερικοί μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε βιοψία δηλαδή να ληφθεί ένα δείγμα και εξεταστούν στο μικροσκόπιο, για να αποδείχθεί ότι δεν είναι καρκίνος.

Περισσότερα...


Βασικές έννοιες για τον καρκίνο μαστού

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ορισμένες από τις έννοιες που χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν τον καρκίνο του μαστού.

Περισσότερα...


Τι είναι καρκίνος μαστού;

Βασικοί τύποι καρκίνου του μαστού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρκίνου του μαστού, αλλά μερικοί από αυτούς είναι αρκετά σπάνιοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας όγκος του μαστού μπορεί να είναι ένας συνδυασμός αυτών των τύπων ή να είναι μείγμα διηθητικού και in situ καρκίνου.

Περισσότερα...


Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντας κινδύνου είναι κάτι που επηρεάζει την πιθανότητα να πάθετε μια ασθένεια, όπως ο καρκίνος. Διαφορετικές μορφές καρκίνου έχουν διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου. Για παράδειγμα, η έκθεση του δέρματος σε ισχυρό ηλιακό φως είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Το κάπνισμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα, του στόματος, του λάρυγγα (κιβώτιο φωνής), της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, καθώς και διάφορα άλλα όργανα.

Περισσότερα...


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αποστολή την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση και ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού  και τις άλλες παθήσεις του μαστού.

Περισσότερα για την αποστολή μας...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ E.K.M.!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής του Ε.Κ.Μ. και γίνεται τώρα μέλος της επιστημονικής ομάδας μας.

Φόρμα Εγγραφής..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας
Καρνεάδου 3, 10675, Αθήνα
Καλέστε μας στο:
210 7231693
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


GK advertising
Λεωφόρος Κηφισίας 90, 151 25, Μαρούσι
Καλέστε μας στα:
+30 210 8764725
+30 210 8764705

Website: gkad.gr
Στείλτε μας e-mail στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ